Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 3 günde yaşananlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. İşte festivalin 3 gününde yaşananlar....

Haberler 07.10.2020 - 13:45

57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması seçkisinde yer alan Atalay Taşdiken imzalı Kar Kırmızı filminin gösterimiyle başladı. Gösterime yönetmenle birlikte filmin oyuncuları Mehmet Usta ve Özge Gürel katıldı. 

TÜRK WESTERN'İ KAR KIRMIZISI

Filmini Türk western'i olarak sınıflandıran yönetmen Atalay Taşdiken, "Aslında Kar Kırmızı ne tür bir filmdir dersek bence ilk söylenecek şey western olur. Öyküsüyle ve insan tepkileriyle bu topraklara ait western demek yanlış olmaz. Bu filmin suç, western, zorlu koşullar, kar, kış, kıyamet meselesinin dışında odaklandığı temel mesele erkekler dünyası. Toplumda dayatılan erkeklik rolünün bir anlamda eleştirisi" dedi.

Atalay Taşdiken, Mustafa Usta ve Özge Gürel
ÖLÜ EKMEĞİ BİR DÜZEN SORUNUNU ANLATIYOR

Festivalde gösterimi yapılan 2. Yarışma filmi Reis Çelik imzalı Ölü Ekmeği oldu. Gösterime Reis Çelik’le birlikte oyuncular
Şilan Düzdaban, Dilan Aksüt, Mehmet Usta katıldı.  Film gösterimi sonrası soruları yanıtlayan Çelik fimde bir düzen sorununu aşık diliyle anlattığını belirtti.

Çelik, "Anadolu’nun kadim topraklarından beslenmeyi kendime şiar edindim veya öyle seçtim diyebiliriz. Kafkas dünyasının âşıklık kültüründe biraz altını çizmek istediğim şey, sanatın sınırı olmamasıydı. Bir düzen sorununu anlatmaya çalıştım ve bunu bir âşık diliyle, darüleser diliyle anlatmaya çalıştım" dedi.

DİRLİK DÜZENLİK VE KOKU 2.GÜN SİNEMASEVERLERLE BULUŞTU

Nesimi Yetik’in yönettiği, bir anne ve iki kızı arasındaki sevgi ile nefret arasında gidip gelen ilişkilerini ele alan Dirlik Düzenlik festivalin ikinci günü görücüye çıktı.  Gerçek ve karşılıksız sevgiyi küçük bir kız çocuğundan öğrenen bir kadının hikâyesini anlatan Yasin Çetin ve Barış Gördağ yönetmenliğindeki Koku ikinci gün gösterilen diğer yarışma filmiydi.
Dirlik Düzenlik adlı yarışma filminin söyleşisİ
2,5 yıl önce projeye başladıklarını söyleyen Yasin Çetin; "10 Mart’ta filmin çekimleri için Malatya’ya gittik. 11 Mart’ta ilk pozitif vaka açıklandı ve biz tüm ön hazırlıkları online gerçekleştirdik. Yasaklar kalktıktan on gün sonra da setteydik" dedi.

Filmin başrol oyuncusu Nergis Öztürk filmi çekerken herkesin birbirine alan açtığını ve uzun aranın ardından sinemaya böyle bir filmle dönmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Oyuncu Murat Kılıç'tan üşüyen seyirciye hırka  

ÜÇÜNCÜ GÜNÜN YILDIZLARI

Yönetmen Ferit Karol’un “Beklentilerimiz, korkularımız, kendimizi var etme çabamız bizi en yakınımızdaki insana ne kadar yabancılaştırabilir?” sorusunu sorduğu Kumbara filmi üçüncü gün sinemaseverlerle buluştu.
Aynı günün ilgi gören bir diğer yarışma filmi Gölgeler İçinde oldu.

Ferit Karol, Nefes Polat, Ceyda Yüceer, Murat Kılıç ve Onur Gökçek

Erdem Tepegöz’ün Gürcistan’da bir maden kasabasında beş haftada çektiği sıra dışı bağımsız bilimkurgu filmi Gölgeler İçinde sinemaseverlerden tam not aldı.  Festival 10 Ekim’de kapanış veödül töreniyle sona erecek.

Menajerimi Ara 8. yeni bölüm fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız