Ayrılık figürüne 15 bin ziyaretçi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde geçen yıl mayıs ayında bulunan, Roma dönemine ait 8 tonluk kaya üzerinde ayrılığı anlatan kabartma figürünün sergilenmeye başlandığı müzeyi, bugüne kadar 15 bin kişi ziyaret etti.

Haberler DHA 23.09.2020 - 08:19

Kahta'nın Tüten Ocak Köyü'nde geçen yıl mayıs ayında üzerinde erkek ve kadın figürü bulunan kayayı gören köylüler durumu Adıyaman Müze Müdürlüğü'ne bildirdi.

Yetkililer tarafından yapılan incelemede kabartmanın Roma döneminde eşi ölen bir kişinin vedasını anlattığı belirlendi. Bunun üzerine 8 ton ağırlığındaki kaya, vinç yardımıyla TIR'a yüklenerek Adıyaman Müzesi'ne getirildi. Müze bahçesinde hazırlanan alana yerleştirilen Roma dönemine ait kabartma ziyarete açıldı.

Müze Müdürlüğü yetkilileri, Roma döneminde eşi ölen bir kişinin vedasını anlattığı ve bugüne kadar 15 bin kişinin ziyaret ettiği figüre gösterilen ilginin pandemi sürecinin bitmesinin ardından daha da artacağını ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız