Cansel Elçin: Hayatımın rolünü oynadım

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”, oyuncu Cansel Elçin’i konuk etti. Elçin, NTV Radyo dinleyicilerine oyunculuk hayatından ve “Frankenstein” isimli tiyatro oyunundan bahsetti. Elçin, 2006 yılında Beren Saat ile birlikte rol aldığı Hatırla Sevgili dizisi hakkında, "Hayatımın rolünü oynadım" dedi.

Haberler 30.10.2017 - 13:21

Hatırla Sevgili’de unutulmaz rolüyle hafızalara kazınan Cansel Elçin, Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahneye konan “Frankenstein” oyununu anlatarak sohbete başladı.

Türkiye’de ilk kez bir tiyatro oyunuyla izleyici karşısına çıkan ünlü oyuncu, “Fransa’da yaşadığım dönemde pek çok tiyatro oyununda rol aldım. Ama Türkiye’ye geldiğimde 25 sene Fransa’da yaşadığım için Türkçem biraz bozuktu. Fransız şivem vardı. Orada her zaman Türktüm, burada da Fransız oldum” dedi.

 "ÜÇ BOYUTLU BİR GÖRÜNTÜYLE SAHNEDE OYNUYORUZ”

“Frankenstein” oyununa dahil olma hikayesini anlatan ünlü oyuncu, “Bir gün Kerem Alışık aradı ve ‘Bu oyunda doktoru canlandırabilecek bir kişi var, o da sensin” dedi. Şakir Gürzumar’ın yönetmenliğinde ve inanılmaz prodüksiyonu sayesinde tiyatroda üç boyutlu bir görüntüyle sahneye çıkıyoruz. Doktor Victor Frankenstein inanılmaz bir yaratık. Frankenstein’in felsefesini izleyicilere iyi bir şekilde aktardığımızı düşünüyorum” dedi. 

"TEKLİF GELİNCE FRANSA’YA DÖNMEKTEN VAZGEÇTİM”

Ünlü oyuncu, Ferzan Özpetek sayesinde Türkiye’deki oyunculuk serüveninin başladığını söyledi. Elçin, “Fransa’da ‘Hücre 118’ isimli bir tiyatro oyununda oynarken Ferzan Özpetek izlemeye gelmiş. Menajerim, Türk bir yönetmenin oyunu izlemeye geldiğini söyledi ve biz tanıştık. Ferzan Özpetek o sırada Harem Suare filmini yazdığını söyledi ve bana, ‘Orada sana göre bir rol yok, ama istersen Fransız oyunculara koçluk yapmak için bana yardımcı olabilirsin’ dedi. Daha sonra Türkiye’ye geldim ve Tomris Giritlioğlu ‘Kırık Kanatlar’da oynamam için beni buldu. O proje bittikten sonra Fransa’ya dönmeyi planlıyordum. Fakat Hatırla Sevgili dizisinden teklif gelince reddedemedim ve buradaki oyunculuk serüvenim başladı” sözleriyle anlattı.

“BU OYUNU 60-65 DEFA OYNADIM VE HALA ETKİLENİYORUM” 

Ünlü oyuncu, “Frankenstein”in Türkiye’de ilk kez Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu’nda “20. Yıl Oyunu” olarak sahneye konduğunu söyledi. 200 yıl önce yazılmış bir eserin hala izleyiciyi etkilediğini söyleyen Elçin, “Oyun, varoluş felsefesi üzerine yazılmış bir oyun ve hala insanlar aynı soruları soruyor. Bu oyunu 60-65 defa oynadım, hala da etkileniyorum” sözleriyle ifade etti.

Başrollerini Kerem Alışık ve Uğur Deniz’le paylaşan Cansel Elçin, oyunla ilgili, “Sahne, doktorun farkına varmadan canavarı canlandırmasıyla başlıyor ve ondan sonra canavarın serüveni tiyatroseverlerle buluşuyor. Canavarın toplumun içine girmesini ve çirkinliği yüzünden toplum tarafından gördüğü nefreti anlatıyor” dedi.

“KEREM ALIŞIK’IN DEDİĞİ GİBİ BU ROL BANA UYDU”

“Doktor” rolünü canlandıran Elçin, bu role hazırlanırken kitaplara ve filmlere tekrar göz attığını belirtti ve çok keyifli bir süreç geçirdiğini söyledi. Elçin, “Kerem Alışık’ın dediği gibi bu rol bana uydu. Doktorla çok eğleniyorum. Çok değerli oyuncularla birlikte rol alıyorum” dedi.

Ünlü oyuncu, “Frankenstein”in 11 Kasım ve 27 Kasım’da tiyatroseverlerle buluşacağını duyurdu.

 “BENİM HAYATIMIN ROLÜ ‘HATIRLA SEVGİLİ’DE OYNADIĞIM ROLDÜR”

Fransa’da Audrey Tautou’yla sınıf arkadaşı olduğunu anlatan Cansel Elçin, “Audrey, kısa boylu, ama sahneye çıkınca devleşen bir öğrenciydi. Her zaman onun bir yerlere geleceğini biliyorduk. Kendisinin kasabadan gelen, isyankar bir karakteri  vardı. O yüzden dev gibi karakterlere karşı çıkabildiği rollerde çok başarılı oluyordu. Her aktörün unutulmaz bir rolü vardır. Mesela benim hayatımın rolü Hatırla Sevgili dizisinde canlandırdığım karakterdir. Audrey’nin de bence Amelie’dir. Amelie’yi o dönemde Audrey’den başka kimse oynayamazdı” dedi.

“GÜZEL BİR ARABA ALACAĞIMA GÜZEL BİR FİLM ÇEKİYORUM”

Geçtiğimiz yıl Bulgaristan ve Hindistan’da ödül alan “Melekleri Taşıyan Adam” filminin yönetmenliğini üstlenen Elçin, “Ben diziden aldığım paranın bir kısmını film çekmeye yatırıyorum. Kendime güzel bir araba alacağıma güzel bir film çekiyorum” diye de itirafta bulundu.

Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız