Hirokazu Koreeda en iyi Asyalı yönetmen seçildi

Altın Palmiye ödüllü ve geçen yıl Antalya'da Altın Portakal ödülünü kazanan Japon yönetmen Hirokazu Koreeda, 2019 Busan Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yılın Asyalı Yönetmeni’ seçildi.

Haberler ntv.com.tr 04.09.2019 - 12:16

Shoplifters (Arakçılar) filmiyle tanınan ve geçen yıl Altın Palmiye ödülü ile Türkiye’de uluslararası yarışma dalında En İyi Yönetmen Altın Portakal’ını kazanan Hirokazu Koreeda, Güney Kore’nin film festivalinden de ödül aldı.

Japon yönetmen, 2019 Busan Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yılın Asyalı Yönetmeni’ seçildi.

Bu ödül, Asya film endüstrisine ve kültürüne katkıda bulunan Asyalı yönetmenlere veriliyor.

Yönetmenin The Truth adındanki Japonca olmayan filmi, hem 76. Venedik Film Festivali’nin hem de Busan’ın açılış filmi oldu. Fransa’da, Fransızca ve İngilizce dillerinde çekilen filmde Catherine Deneuve, Juliette Binoche ve Ethan Hawke başrollerde yer alıyor.
Japon yönetmen, Venedik'te The Truth filminin başrol oyuncularıyla poz verdi.
Güney Kore’nin Busa şehrinde yapılan film festivali, 3-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız