Irak'ın Hatra kenti "Tehlikedeki Dünya Mirası" listesine alındı

Birleşmiş Milletler, Bilim Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Irak'taki Hatra antik kentini "Tehlikedeki Dünya Mirası" listesine aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 03.07.2015 - 09:46

39. UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı, Almanya'nın Bonn kentinde devam ediyor. UNESCO'dan yapılan açıklamada, Irak'taki Hatra antik kentinin silahlı grupların zarar vermesinden dolayı "Tehlikedeki Dünya Mirası" listesine dahil edildiği bildirildi. 

Görüşmeler sırasında birçok komite üyesinin, kasıtlı yıkım eylemlerinin ardından Irak mirasının durumu hakkında endişelerini dile getirdiği belirtilen açıklamada, "Onlar ayrıca, en kısa zamanda Irak'taki durumun elverişli duruma gelir gelmez yardım etmek için istekli olduklarını ifade etti. Komite, Hatra'nın tehlike listesine alınmasının, uluslararası toplumun ülke mirası için desteğini toplamanın bir yolu olduğunu vurguladı" denildi.

Açıklamada ayrıca, Irak'ta bulunan ve daha önce Dünya Miras Listesi’ne giren diğer iki kent Asur ve Samarra'nın da "Tehlikedeki Dünya Mirası" listesine alındığı kaydedildi.

Öte yandan, 28 Haziran'da başlayan ve 8 Temmuz'da sona erecek söz konusu toplantıda, Türkiye’den Efes, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Dünya Kültür Mirası listesine alınıp alınmayacağı da kararlaştırılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız