Oyuncu Eddie Redmayne’in Danimarkalı Kız pişmanlığı

İngiliz oyuncu Eddie Redmayne, kendisine Oscar adaylığı kazandıran, trans bir bireyi canlandırdığı Danimarkalı Kız'daki rolünden dolayı pişmanlığını dile getirdi.

Haberler ntv.com.tr 22.11.2021 - 16:16 Son Güncelleme : 22.11.2021 - 16:27

Oscar'lı İngiliz oyuncu Eddie Redmayne (39), Oscar adaylığı aldığı 2016 yapımı Danimarkalı Kız (Danish Girl) filmindeki rolünün hata olduğuna dair açıklamalar yaptı.

Redmayne, yakın tarihli bir röportajında, filmdeki 39 yaşındaki transseksüel bir kadın olan Lili Elbe rolü hakkında konuştu.

İngiltere’de yayımlanan The Sunday Times gazetesine açıklama yapan Redmayne, uzun metrajlı filmi hakkında açıklamalar yaparak, "Bugün olsa o rolü kabul etmezdim. O filmi çok iyi niyetlerle yaptım ama hataydı” dedi.

Redmayne, oyuncuların kariyerindeki hayal kırıklıklarının genellikle oyuncuların söz hakkına sahip olmamasından kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, “Oyuncular kariyerleriyle ilgili daha çok söz hakkına sahip olursa bu pişmanlıklar daha az olur” diye konuştu.

Danimarkalı Kız filmi, eşi Gerda'nın desteğiyle ilk cinsiyet değiştirme operasyonlarından birine girmeye hazırlanan sanatçı Einar Wegener/Lili karakterine odaklanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız