Ruslar Nasreddin Hoca filmi çekecek

Rus film şirketi Enjoy Movies, Nasreddin Hoca filmi çekmeye hazırlanıyor. İsminin 'Hoca-Doğunun Sahibi' olacağı ileri sürülen filmin yönetmen koltuğu uluslararası üne sahip bir isim aranıyor.

Haberler CHA 30.03.2015 - 06:43

MOSKOVA - Rusya’nın önde gelen film şirketlerinden Enjoy Movies, komik hikayeleri ve fıkralarıyla bilinen Nasreddin Hoca’yla ilgili film çekeceğini açıkladı.
Özbekistan'da Nasreddin Hoca ile ilgili çok sayıda edebî eser, tiyatro, opera ve film bulunuyor. Ülkede Nasreddin Hoca ile ilgili yaklaşık 700 adet hikaye biliniyor
Yapımcı Georgi Malkov, filmin uluslararası potansiyele sahip bir yönetmene verileceğini açıklarken, yönetmen koltuğu için en güçlü adayın, 'Pers Prensi' filminin İngiliz yönetmeni Mike Newell olduğu ileri sürüldü.

Rus basınına göre de, çekimlerine Özbekistan’da başlanacak olan filmin ismi 'Hoca-Doğunun Sahibi' olacak.

Yapımcı Georgi Malkov, nisan ayında Özbekistan Kültür Bakanlığı ile görüşeceklerini kaydederek, filmle ilgili temel konuların orada belirleneceği bilgisini verdi.

Malkov, “Onlar (Özbekistan) kahramanların doğru temsil edilmesini istiyorlar. Biz de filmin uluslararası bir boyut kazanabilmesi için kaynak topluyoruz. Eğer başarabilirsek içinde dünya çapında yıldızların olduğu bir film olacak” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız