Sevil Berberi'nin prömiyeri yapıldı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), İtalyan komik operasının önemli eserleri arasında gösterilen Gioacchino Rossini'nin iki perdelik Sevil Berberi eserinin prömiyerini yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 04.03.2020 - 10:42

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen prömiyerde eseri, rejisör Haldun Özörten sahneye taşıdı.

Rossini'nin yaşamı boyunca yazdığı 39 opera içinde en çok tercih edilen Sevil Berberi'nde, Antalya DOB orkestrasını şef Murat Cem Orhan, koroyu ise şef Mahir Seyrek yönetti. 

Dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, koreografisi Melda Özkan'a, ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait eserde, Figaro rolünü Onur Alpaslan, Rosina'yı Sema Suna, Kont Almaviva'yı Devrim Demirel, Dr. Bartolo'yu Engin Suna, Don Basilio'yu Umut Tarık Akça, Berta'yı Gülçin Gültekin, Fiorello'yu ve Subay'ı Baturalp Bilgili, Uşak'ı Selahattin Denizsümüren, Noter'i ise Vural Vursavaş canlandırdı.

Eser, 5 Mart'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız