Usta yönetmen Claire Denis’nin 5 favori filmi

En son High Life filmine imza atan usta yönetmen Claire Denis, 5 favori filmini paylaştı.

Haberler 20.07.2020 - 15:44

90’ların başında sinemaya adım atan; Beau travail, 35 rhums, Chocolat, Bastards, Let the Sunshine In ve High Life gibi birbirinden ünlü filmlerle adını geniş kitlelere duyuran ve aynı zamanda Akademi üyesi olan usta yönetmen Claire Denis, beş favori filmini bir araya getirdiği bir liste hazırladı.

Claire Denis’nin, Akademi üyelerinin kendi filmleriyle ilgili önemli detayları sinemaseverlerle paylaştığı Aframe isimli internet sitesi için hazırladığı bu listede, başrolünde Adam Driver’ın yer aldığı, bağımsız sinemanın en önemli isimlerinden Jim Jarmusch’un yazıp yönettiği Paterson ve James Caan, Tuesday Weld ve Willie Nelson’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı, Michael Mann imzalı 1981 yapımı Thief gibi filmler yer alıyor.

USTA YÖNETMENİN FAVORİLERİ

Thief – Michael Mann (1981)
Cemetery of Splendour – Apichatpong Weerasethakul (2015)
The Chase – Arthur Penn (1966)
Paterson – Jim Jarmusch (2016)
Dillinger Is Dead – Marco Ferreri (1969)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız