Başörtülü basketbolcuya FIBA'dan izin çıktı

FIBA, 2 ay önce başörtüsüyle oynamasını yasakladığı İsveç'in Huddinge takımında forma giyen Noha Berhan'ın, maçlara çıkmasına izin verdiğini duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 17.11.2016 - 17:35

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), 2 ay önce başörtüsüyle oynamasını yasakladığı İsveç'in Huddinge takımında forma giyen Noha Berhan'ın, maçlara çıkmasına izin verdi.

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, iki ay önce güvenlik gerekçesiyle karşılaşmalarda başörtüsüyle oynaması yasaklanan 18 yaşındaki Noha Berhan'a izin verildiği bildirildi.

Kararın 2017'nin ocak ayı sonuna kadar geçerli olacağı ve FIBA yetkililerinin konuyu görüşmek için yeniden toplanacağı belirtildi.

İsveç Basketbol Federasyonu, geçen sene 18 yaşına girmeyen Berhan'ın başörtüsüyle maçlarda yer almasına izin vermiş ve bu kararını FIBA'ya da bildirmişti.

FIBA da 2 ay önce İsveç Basketbol Federasyonunun aldığı kararı iptal etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız