Beşiktaş'ın Alman takımlarına galibiyeti yok

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında Alman ekipleriyle yaptığı 6 karşılaşmanın 5'ini kaybederken, 1'inde berabere kaldı. 6 maçta sadece 2 gol atabilen Beşiktaş, kalesinde ise toplam 9 gol gördü.

Haberler 02.11.2009 - 10:37

İSTANBUL - UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 4. maçında bugün Almanya'nın Wolfsburg takımıyla karşılaşacak Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarında Alman takımlarına karşı henüz galibiyeti bulunmuyor.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Alman takımları ile 6 maç yaparken, bunların 5'ini kaybetti, 1'inde ise berabere kaldı.

1989-90 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Borussia Dortmund takımıyla karşılaşan Beşiktaş, İstanbul'da 1-0, Almanya'da ise 2-1 kaybederek kupanın dışında kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1997-98 sezonunda Bayern Münih takımıyla aynı grupta yer alan ''Kara Kartallar'', 2 karşılaşmayı da 2-0 kaybetti.

2006-07 sezonunda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla UEFA Kupası'nda aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı da 2-1 yitirip, Almanlara karşı galip gelemedi.

Siyah-beyazlılar son olarak geçen hafta deplasmanda karşılaştıkları Wolfsburg ile berabere kalmış ve ilk kez Alman takımları karşısında puan çıkarmıştı.

Beşiktaş, Alman takımlarına 6 maçta sadece 2 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

MUSTAFA DENİZLİ, 'DEVLER LİGİ'NDE SİFTAH PEŞİNDE
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'ndaki 4. sınavını Almanya'nın Wolfsburg takımı karşısında verecek Beşiktaş'ta, Mustafa Denizli, teknik direktörlük kariyerinde ''Devler Ligi''ndeki ilk galibiyetini almaya çalışacak.

Fenerbahçe'de görev yaptığı 2001-2002 sezonunda ''Devler Ligi''de puan dahi alamayan, Beşiktaş'ın başında çıktığı 3 maçta ise sadece 1 puanla yetinen Denizli, Wolfsburg ile BJK İnönü Stadı'nda yapılacak maçta hem kendisinin kariyerindeki, hem de takımının bu sezonki ilk galibiyetine ulaşmayı hedefleyecek.

Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 sezonunda (F) Grubu'nda yaptığı 6 maçı da yitirerek, hiç puan alamadı. Grup maçlarını 3 gol atıp, 12 gol yiyerek son sırada tamamlayan Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, aynı zamanda şimdiye kadar ''Devler Ligi''nde mücadele  eden Türk takımları içindeki en kötü performansı sergiledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız