Denizlispor nihayet

Turkcell Süper Lig'de ligin dibine demir atan Denizlispor Kayserispor'u 1-0 yenerek hükmen galibiyet dışındaki ilk galibiyetini aldı.

Haberler Ntvspor 14.02.2010 - 15:59

Turkcell Süper Lig'de ligin dibine demir atan ve 22 Kasım 2009'dan beri galibiyet yüzü görmeyen Denizlispor sahasında ligin ikinci yarısına kötü başlayan ve 3 maçta 2 beraberlik alan Kayserispor'u ağırladı. Karşılaşmaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkan Ege temsilcisi 64. dakikada Angelov'un attığı golle Kayserispor'u 1-0 yenerek evine puansız gönderdi. Denizlispor bu skorla, 3-0'lık Ankaraspor hükmen galibiyetinin dışında ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Denizlispor'dan Angelov'un golünde eski Denizlisporlu kaleci Souleymanou'nun hatası ise büyüktü.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla golsüz sona ererken ikinci yarıda Denizlispor daha etkili oynadı. 64. dakikada Emil Angelov büyük hatayı affetmedi. Araya atılan pasta kalesini terk eden Souleymanou topu ıskalayınca Bulgar forvet Angelov bu hatayı affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Denizlispor Kayserispor'u 1-0 yendi ve puanını 10'a yükseltti.

273 GÜN ARADAN SONRA
Turkcell Süper Lig'de 21. haftada evinde Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Denizlispor, ligde 273 gün sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Geçen haftayı 7 puanla 17. sırada tamamlayan Denizlispor, ligde en son 13. haftada Antalyaspor karşısında bir puan almıştı.Ligdeki en son galibiyetini geçen sezonun 32. haftasında Denizli'de Ankaraspor'u 2-0 yenerek elde eden yeşil-siyahlı takım, Kayserispor'u 1-0 yenerek, 273 gün sonra sahadan 3 puanla ayrıldı.Denizlispor, bu sezon hükmen kazandığı Ankaraspor maçı dışında 3 puan elde edememişti.

DENİZLİSPOR: 1 - KAYSERİSPOR: 0
Stat: Atatürk
Hakemler: Abdullah Yılmaz, Serdar Diyadin, Hakan Yemişken,
Denizlispor: Özden, Ahmet Burak, İbrahim  (Dk. 73 Fatih), Braga, Güray  (Dk. 78 Okan), Koffi, Berberoviç, Ahmet Cebe, Çağlar, Angelov, Youla  (Dk. 90 Bajic)
Kayserispor: Hamidou, Hasan, Saidou, Gökhan  (Dk. 46 Savaş), Cangele  (Dk. 62 Ömer), Makakula, Troisi, Bayram, Serdar, Mehmet, Abdullah  (Dk. 74 Umut)
Gol: Dk. 64. Angelov
Sarı kartlar: Dk. 39 Koffi, Dk. 90 Özden (Denizlispor), Dk. 45 Hasan ve Gökhan, Dk. 62 Cangele (Kayserispor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
1. dakikada Çağlar'ın sol kanattan ortasına iyi yükselen Angelov'un kafa vuruşunda, top az farkla dışarı çıktı.

2. dakikada Makakula'nun pasında ceza alanında topla buluşan Troisi'ni şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

30. dakikada Braga'nın verdiği pasla sağ kanattan hareketlenen Ahmet Cebe'nin pasında Youla topla buluştu. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Hamidou topu kurtardı.

33. dakikada orta sahanın sağında topla buluşan Troisi'nin, iki futbolcuyu geçtikten sonra attığı şutta, top üstten dışarı çıktı.

37. dakikada Güray'ın sol çaprazdan attığı sert şut, yandan auta gitti.

45. dakikada Güray'a yapılan faulden doğan serbest vuruşu kullanan Çağlar'ın vuruşu barajdan döndü. Dönen topta Koffi'nin vuruşu üstten dışarı çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
53. dakikada Güray'ın soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Youla'nın attığı sert şutta, meşin yuvarlak Kayserisporlu defans oyuncusuna da çarptıktan sonra, kalenin yanından kornere gitti.

57. dakikada gelişen Kayserispor atağında, Denizlisporlu Güray'ın ters vuruşu, Cangele'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunu kaleci Özden güçlükle önledi.

59. dakikada Ahmet Cebe ile Youla verkaç yaparak sağ kanattan Kayserispor ceza sahasına girdi. Ahmet Cebe'nin ortasında Angelov müsait pozisyonda topla buluşamayınca, Denizlispor mutlak bir golden oldu. Kayserispor defans oyuncuları topu kornere gönderdi.

64. dakikada gelişen Denizlispor atağında, orta alan mücadelesi sonucunda ceza sahası önüne düşen topu uzaklaştırmaya çalışan Kayserispor kalecisi Hamidou, topu ıskaladı. Topu takip eden Angelov, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, Denizlispor'u 1-0 öne geçirdi.

69. dakikadaki Kayserispor atağında, Makakula ceza sahasında topu kontrol ettikten sonra Ömer'e çıkardı. Bu futbolcunun şutu çataldan kaleye giderken, Özden son anda topu tokatlayarak kornere gönderdi.

87. dakikada Kayserispor oyuncusu Saidou, sakat olarak oyuna devam edemeyince sahadan çıkarak soyunma odasına gitti. Kayserispor 3 oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için bu dakikadan sonra oyunu 10 kişi olarak sürdürdü.

88. dakikada Berberoviç'in soldan ortasına kafayı vuran Koffi'nin kafa şutu, Hamidou'nun ellerinde kaldı.

Turkcell Süper Lig'de 2009-10 sezonunun fikstürü, puan durumu ve gol krallığı...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız