Filenin Sultanları yarı finale çıktı

Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda A Milli Kadın Voleybol takımımız ecel terleri dökmesine rağmen Almanya'yı 3-2 yendi ve yarı finale yükseldi. Maçta 1-0 öne geçen Filenin Sultanları 2-1 geri düşmekten kurtulamadı. 4. seti güç bela kazanan ve setleri 2-2'ye getiren Milliler, final setini 15-11 maçı da 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi.

Haberler Anadolu Ajansı 01.10.2015 - 21:30

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale çıktı. Gruplarda set kaybetmeden çeyrek finale çıkan Filenin Sultanları, ecel terleri döktüğü maçta Almanya'yı 3-2 yendi ve yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız rakibi karşısında maça etkili başladı. Başlarda takımlar karşılıklı ikişer sayı bulurken, ilerleyen bölümde millilerimiz oyuna ağırlığını koydu ve bir anda farkı 3'e çıkardı. Bir ara da 6 sayı fark bulan Filenin Sultanları, setin sonlarına doğru rakibin üstüste sayılarına engel olamadı. Almanya üstüste 4 sayı bulmasına karşın, A Milli Kadın Voleybol Takımımız rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve seti de 25-20 önde tamamladı.

İlk sette Neriman 7 sayılık katkı yaparken, millilerimizin en skorer ismi oldu. 3'ü bloktan olmak üzere toplam 6 sayılık katkı yapan Gözde Kırdar setin kazanılmasının mimarlarından biri oldu.

İkinci setin başlarında ilk setin başlarındakine benzer bir senaryo gerçekleşti. Takımlar karşılıklı ikişer sayı bulmasına karşın; Sultanlar, üstüste 4 sayılık bir seri gerçekleştirdi. Filenin Sultanları teknik molaya da 8-3 önde girmesine karşın, dönüşte dengeler Almanya lehine döndü. Almanlar özellikle Anna Kozuch, Wiebke Silge ve Maren Brinker'in sayılarıyla iki kez 4-0'lık seri yakaladı. Bir anda 14-10 geri düşen A Milli Voleybol Takımımız, ikinci teknik mola dönüşünde toparlanır gibi oldu.

Gözde, Naz ve Eda'nın etkili oyununa Hande de katkı sağlamasına rağmen, Ay-Yıldızlılar seti 25-21 yenik tamamladı ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

14-9'DAN SET GİTTİ

3. sete Almanlar 2 sayı alarak başlamasına rağmen, Milliler üstüste 3 sayıyla bir anda 3-2 öne geçti. Almanya aldığı sayılarla setten kopmamaya çalışsa da, Sultanlar Gözde ve Naz'ın sayılarıyla ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola sonrası da üstünlüğünü sürdüren Filenin Sultanları, Alman oyuncuların da hatalarından da yararlanarak skoru 14-9'a getirdi.

Almanya farkın 5'e çıkmasının ardından mola aldı. Mola sonrası Almanya üstüste 3 sayı kazanırken, mola alan bu kez antrenörümüz Ferhat Akbaş oldu. Bu mola da Filenin Sultanlarına çare olamadı ve üstüste 8'inci sayısını alan Almanya bir anda 17-14 öne geçti.

Bir kez daha molaya giden Filenin Sultanları uzun zaman sonra ilk sayısını aldı: 17-15. Bu sayı Filenin Sultanlarının beklenen reaksiyonu göstermesine yetmezken, ilerleyen bölümlerde de oyun disiplininden kopmayan Almanya, bulduğu sayılarla seti 25-20 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti.

NEFESLERİN TUTULDUĞU SET

4. sete Almanların hatalarıyla Filenin Sultanları 2 sayı kazanarak başladı. Maçı final setine taşımak için mutlak kazanmak zorundaki A Milliler, bulduğu sayılarla da ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola dönüşü Milliler, 2 sayı daha alıp skoru 10-5 yapmasına rağmen, Almanlar önce üstüste 4 sayı alarak skoru 10-9'a getirdi daha sonra da 12-11 öne geçti. Bu anlardan sonra kendine gelen A Milliler, üstüste dört sayı buldu ve bir anda 18-14 yaptı. Son bölümlerde Almanların oyuna ortak
olmaya çabaları Filenin Sultanlarına zor anlar yaşatmasına rağmen, A Milliler seti 25-23 aldı ve maça 2-2'lik eşitlik geldi.

SULTANLAR SON SETTE FİŞİ ÇEKTİ

Nefeslerin tutulduğu final setine 5-2 üstünlükle giren Ay-Yıldızlılar, saha değişiminde 8-7 geriye düşse de Büşra ve Hande’nin bloklarıyla 10-8’i, Gözde Yılmaz’ın Blinker’a attığı servislerde iki ace ile 13-9’u buldu. Dördüncü sette son sayıyı smaçla alan Naz, son setteki de plaseyle maç sayısının kazanmasını sağladi ve Filenin Sultanları seti 15-12 maçı da 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi.

Filenin Sultanları'nın rakibi Hollanda-Polonya maçının galibi olacak.

TÜRKİYE-ALMANYA: 3-2
HAKEMLER: Cor Van Gompel (Hollanda), Susana Rodriguez (İspanya)
TÜRKİYE: Polen 5, Neriman 18, Eda 14, Naz 5, Gözde Kırdar 13, Kübra 5 (L: Gizem, L. Merve, Güldeniz 1, Gözde Yılmaz 3,Nilay, Büşra 4, Hande 11)
ALMANYA: Apitz 3, Brinker 22, Silge 6, Kozuch 16, Beier, Brandt 9 (L: Dürr, Weiss 2, Geerties 19, Thomsen 1, Pettke, Weihenmeier 3)
SETLER: 25-20, 21-25, 20-25, 25-23, 15-12
SÜRE: 143 dakika (29, 30, 32, 33, 19)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız