Galatasaray'dan farklı galibiyet

Spor Toto Süper Lig'de, Şampiyonlar Ligi potasına iyice yaklaşmak isteyen Galatasaray, puan kaybına tahammülü olmadığı maçta Anadaspor'u 4-0 yendi, 2. Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Sarı Kırmızılılar'a galibiyeti getiren goller Lukas Podolski, Garry Rodrigues ve 2'si de penaltıdan olmak üzere Selçuk İnan'dan geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.04.2017 - 22:24

Galatasaray, puan kaybına tahammülü olmadığı maçta Adanaspor'u 4-0 yendi, Medipol Başakşehir'in yenildiği haftayı kazançlı kapadı ve Şampiyonlar Ligi umutlarını canlı tuttu. Sarı Kırmızılılar'a galibiyeti getiren goller, Lukas Podolski, Garry Rodrigues ve ikisi de penaltıdan olmak üzere Selçuk İnan'dan geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Wesley Sneijider'i maça yedek başlatırken, 68. dakikada Semih Kaya'nın yerine oyuna sürdü.

Galatasaray, maça etkili başlamasına rağmen ilk golünü karambolden buldu. 25. dakikada Selçuk İnan'ın cezasahasına sol çaprazdan yaptığı ortaya arka direkte Podolski kafayı vurdu. Kaleci Itandje'ın kontrol edemediği top ağlarla buluştu.

Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren Podolski, bu sezon 6. toplamda da 16. golünü attı.

İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Galatasaray, 2. yarıya golle başladı. Garry Rodrigues, 47. dakikada cezasahası sağ içinden sert vurdu, top 2. kez Adanaspor ağlarıyla buluştu.

2. golün ardından iyice rahatlayan Sarı Kırmızılar, 54. dakikada Martin Linnes'in cezasahası içinde düşürülmesinin ardından penaltı kazandı. 56. dakikada penaltı için topun başına geçen Selçuk İnan net bir vuruş çıkararak Galatasaray'a 3-0 öne geçirdi.

Galatasaray'ı 2-0 öne geçiren Garry Rodrigues, Sarı Kırmızılılar'la ilk golünü attı.

57. dakikada Lukas Podolski soldan cezasahasına ortaladı. Ceza alanı içinde Vinicius'un koluna çarpan topu hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı olarak değerlendirdi.

59. dakikada penaltı için bir kez daha topun başına Selçuk geçti. Tecrübeli oyuncu ilk penaltıda olduğu gibi topu ayrı kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 4-0 yaptı.

Maçı 4-0 galip tamamlayan Galatasaray puanını 49 yaptı. Sarı Kırmızılar, Medipol Başakşehir'in yenildiği haftayı galibiyetle tamamlarken, Şampiyonlar Ligi umutlarını artırdı. Sarı Kırmızılar gelecek hafta lig 2.'si Medipol Başakşehir'e konuk olacak.

Bu sezon 16. kez sahadan yenilgiyle ayrılan Adanaspor ise 20 puanda kaldı ve ligde kalma ümitlerini büyük oranda yitirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız