Golfçüler ayaklandı

Ünlü golfçüler, bu sporu 112 yıl sonra Olimpiyat programına aldırabilmek için çaba gösteriyor. 2016 için ilk adım atıldı

Haberler 23.06.2009 - 13:36

Golf, Olimpiyatlar'da kendisine yer bulamayan bir avuç spor dalından biri. Bu durumu değiştirmek isteyen ünlü golfçüler, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda mücadele etmek için kampanya başlattı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'ye gönderilen mektubun altına imza atan dünyaca ünlü 32 profesyonel golfçü, golfün 2016 Yaz Oyunları'nın programına alınması çağrısında bulundu. Dünya çapında yarım milyardan fazla insanın golfe büyük ilgi duyduğunu belirten sporcular, Olimpiyatlar'da yer almaları halinde izlenirliğin de artacağı tezini savunuyor.

IOC, son kez 1904 St. Louis Olimpiyatları'nda yer alan golfçülerin 112 yıl sonra yeniden Olimpiyatlarda boy gösterip gösteremeyeceklerine gelecek aylarda karar verecek. IOC 2016 Yaz Oyunları için iki yeni spor dalına vize vermeyi planlıyor. Golfün yanısıra karate, beyzbol, rugby ve squash gibi spor dallarının temsilcileri, IOC'nin vereceği kararı bekliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız