Kartal'ın ligdeki ilk derbi zaferi

Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı 2-1 yenerek çok önemli bir galibiyet alırken, bu sezon ilk 6 sıradaki takımlara karşı ve ezeli rakiplerine karşı da ilk kez kazandı.

Haberler 24.05.2009 - 23:30

Turkcell Süper Lig'de sezonun son derbi maçında Galatasaray'ı 2-1 yenerek, şampiyonluk yarışındaki avantajını son haftaya taşıyan lider Beşiktaş, aynı zamanda derbi şanssızlığını da yendi.

Bu sezon ezeli rakipleriyle ligde yaptığı 3 derbi maçı da yitiren siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında derbilerdeki ilk galibiyetini aldı.

Sezonun ilk yarısındaki derbilerde Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 2-1, Galatasaray'a Mecidiyeköy'de 4-2 yenilen ''Kara Kartallar'', ikinci yarıda evindeki maçta ise Fenerbahçe'ye 2-1 yenilmişti.

Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, bu akşam aldığı galibiyetle hem şampiyonluk yolunda dev bir adım attı, hem de taraftarlarına ligde ilk derbi galibiyetini yaşattı.

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası finalinde de Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek, kupayı müzesine götürmüştü.

16. LİG DERBİSİNDE 3. GALİBİYET
Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı son yıllarda lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan Beşiktaş, ezeli rakipleriyle son 4 sezonda yaptığı 16. maçta 3. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile son 4 sezonda yaptığı 15 lig derbisinden 11'ini yitiren, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, 3. kez 3 puana ulaştı.

Beşiktaş, son 16 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 27 gol gördü.

''Kara Kartallar'', son 4 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da galibiyet alamazken, 6 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 8 maçtan ise 3'ünü kazandı, 5'ini yitirdi.

İLK 6 SIRADA BULUNAN TAKIMLARA KARŞI İLK GALİBİYET
Galatasaray'ı 2-1 yenerek, şampiyonluk yarışındaki 2 puanlık avantajını son haftaya taşıyan lider Beşiktaş, aynı zamanda bu sezon ligin ilk 6 sırasında bulunan takımlara karşı da ilk galibiyetini aldı.

32. hafta sonu itibariyle ilk 6 sırada yer alan takımlara karşı bu sezon galibiyet alamayan siyah-beyazlılar, bu başarısız istatistiğini Galatasaray derbisinde sonlandırdı.

''Kara Kartallar'', ligin ilk 6 sırasında bulunan takımlara karşı bu akşama dek yaptığı 9 maçtan 3'ünü yitirmiş, 6'sında berabere kalmış, hiç galip gelememişti.

Ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı her iki maçı da 2-1'lik skorlarla yitiren Beşiktaş, Sivasspor'a karşı her iki maçta da 1-1, Trabzonspor ile 0-0 ve 1-1, Bursaspor'a karşı her iki maçta da 0-0 berabere kalırken, ilk yarıdaki maçta Galatasaray'a 4-2 yenilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız