Plajda bikini zorunluluğu kalktı!

Dünya Voleybol Federasyonu, plaj voleybolu yapan kadın sporcuların bikini giyme zorunluluğunu kaldırdı.

Haberler 29.03.2012 - 05:50

Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB), Olimpiyat oyunlarında da geçerli olacak bir karara imza attı ve kadınlar plaj voleybolunda bikini giyme zorunluluğunu kaldırdı.

Sporcunun özgür hareket etmesi için bikini altının yan kısmının 7 santimetreden fazla olmaması kuralı, 'dizin üç santim üzerine kadar şort' şeklinde değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklamada, “Kıyafet yönetmeliğindeki sıkı ve açık giysiler turnuvalara dini ve etnik sebepler nedeniyle yasaklanan sporcuların katılımını sağlamak içindir” dendi.

Hürriyet gazetesinden Bülent Veznikli'nin haberinde, Alman voleybolcu Laura Ludwig'in karara ilişkin yorumlarına da yer verildi: "Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki, üzerinizde ne kadar az kumaş olursa o kadar rahat ve pratik oluyor. Bizim için bikini ile oynamak hiçbir zaman problem olmadı. Bu normal ve kendimizi çok rahat hissediyoruz. Bu bizim iş kıyafetimiz. Bu nedenle bu sporun ileri gelen ülkelerinin oyuncularının maçlara bikini ile çıkmaya devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız