Rumenlere şansımız tutmuyor

Haberler 21.10.2009 - 10:39

UEFA Avrupa Ligi'nde yarınki Steaua Bükreş-Fenerbahçe ve Galatasaray-Dinamo Bükreş mücadeleleri öncesi, Türk takımlarının Rumen takımlarına karşı şansı tutmuyor.

Avrupa arenasında bugüne dek 34 kez karşı karşıya gelen iki ülke takımlarından Romanya temsilcileri 17 kez kazanırken, Türk ekipleri 11 galibiyet aldı, 6 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe kupalarda Rumen ekiplerle yaptığı 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı. Sarı-lacivertli ekip deplasmandaki 3 maçta 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Galatasaray ise, Avrupa kupalarında bugüne dek Rumen takımlarıyla oynadığı 10 maçta, 3 galibiyet, 4 yenilgi, 3 de beraberlik aldı.

''Cim Bom'', Rumen takımlarına karşı fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.

Galatasaray, Dinamo Bükreş ile daha önce 2 kez eşleşirken, 1956-57 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki eşleşmede rakibine deplasmanda 3-1 yenilirken, evinde aldığı 2-1'lik galibiyete rağmen elenmişti. Rakibiyle 1962-63 sezonunda bir kez daha eşleşen Galatasaray, deplasmanda 1-1 berabere kalıp, İstanbul'da aldığı 3-0'lık galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız