Usain Bolt rekora uzak kaldı

100 ve 200 metre Dünya rekortmeni  Usain Bolt Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava kentinde  300 metre yarışına katıldı. Jamaikalı atlet rekor kıramadı ama kolay bir biçimde zafere ulaştı. 100 metrede ise Asafa Powell yılın en iyi derecesini koştu.

Haberler Ntvspor 28.05.2010 - 16:32

Çek Cumhuriyeti’nin  Ostrava kentinde yapılan Golden Spike atletizm yarışlarında gözler Usain Bolt'taydı. 100 ve 200 metre dünya rekortmeni Bolt , ender koşulan bir mesafe olan 300 metrede  Michael Johnson'a ait 30.85'lik dünya rekorunu kırmak üzere  Ostrava'ya gitti. Ancak,  Jamaikalı atlet, ıslak zeminde koşulan yarışı rahat kazandıysa da  30.97 saniyelik derecesiyle 10 yıllık rekorun uzağında kaldı. İkincilik Jermaine Gonzales'in üçüncülük Belçikalı Jonathan Borlee'nin oldu.

Elverişsiz hava 100 metre yarışını da etkiledi. Ama, Jamaikalı sprinter Asafa Powell  yine de 9.83 ile  yılın en iyi derecesine imza attı.   Powell,  ayrıca 91 metre 41 santimetreye denk gelen  100 yarda da 9.07 ile dünyanın en iyi derecesini elde etti. İlk 3 sırayı Jamaikalı atletlerin aldığı yarışta Lerone Clark ikinci, Dexter Lee üçüncü oldu. Kadınlar 100 metre yarışını  da  Jamaikalı Shelly-ann fraser  11.04 saniye ile kazandı.

Kadınlar yüksek atlamada Dünya Şampiyonu Hırvat Blanca Vlasic 1 metre 92 santimetre ile üçüncü sırada kaldı.  Birinciliği 1 metre 98 santimetreyi geçen Birleşik Amerikalı Chaunte Howard Lowe, ikinciliği ise santa Lucialı Lavern Spencer elde etti.

Kadınlar 400 metrede  Denisa Rosolova büyük bir sürpriz yaptı.  Jamaikalı atletler Shericka Williams ve Rosemarie Whyte'ı g geride bırakan  Çek atlet 50.85 ile zafere ulaştı. Olimpiyat şampiyonu Christine Ohuruogu ise ancak 4'üncü olabildi.

Erkekler 3000 metre yarışında Bernard lagat, Joseph Ebuya gibi pek çok üst düzey atlet mücadele verdi.  Bu müthiş bir mücadalenin galibi Kenyalı Yusuf Kibet biwott oldu.  Biwott  7 dakika 31.86 saniyelik derecesiyle,  John Kemboi Cheruiyot  ve Lagat  önünde zafere ulaştı.

kadınlar 800 metre yarışında da büyük bir çekişme yaşandı.  Litvanyalı Egle Balciunaite finiş çizgisini geçtiğinde yarışı kazandığını sanıp, sevinç yaşadı ama, bu sevinç kısa sürdü. çünkü fotofiniş yarışı  saniyenin yüzde 2'si kadar farkla Hollandalı Yvonne Kak'ın kazandığını ortaya koydu.  Çek Lenka Masna ise üçüncü sırayı aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız