Akıllı telefonlar tek bir kısa mesajla dinlenebilir

Snowden, akıllı telefonların hiçbir güvenliğe sahip olmadığını belirterek, tamamen kontrol edilebileceğini, tek bir kısa mesajla ele geçirilebileceğini ve dinlenebileceğini söyledi.

Haberler NTV Haber 06.10.2015 - 19:45

ABD'li bilgisayar uzmanı, eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden, BBC'ye konuşarak İngiltere istihbaratının telefonları kullanıcılarının bilgisi olmadan ele geçirebildiğini söyledi. Akıllı telefonların hiçbir gerçek güvenlik önlemi olmadığını belireten Snowden, telefonlara gizli bir kısa mesaj yollanarak telefonların ele geçirilebildiğini ve kontrol edilebildiğini söyledi.

Telefonların kapalıyken bile dinlenebildiğini belirten Snowden, devletlerin elinde telefonların mikrofonunu açmak için başka yazılımlar olduğunu belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız