Düşünce gücüyle F-35 uçurdu

Pentagon'un DARPA birimi 2 yıldan fazla süren çalışmanın ardından düşünce gücüyle jet uçakların kontrol edilebileceğini duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 04.03.2015 - 12:56

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir başarıya imza attı.

Jan Scheuermann
DARPA'nın Direktörü Arati Prabhakar, insan beyniyle makinaların kontrol edilmesine yönelik çalışmalarının ardından 55 yaşındaki engelli bir kadının sadece düşüncelerini kullanarak F-35 jetini uçurabildiğini duyurdu.

2012 yılında başlayan çalışmalar kapsamında DARPA'da çalışan bilim insanları ve doktorlar Jan Scheuermann'ın beyninin sol motor korteksine elektrotlar yerleştirdi.

İki yıldan uzun süren çalışmaların ardından yapılan deneme uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Scheuermann, beynine yerleştirilen bu elektrotlar sayesinde F-35 Lightning II simülatörünü sadece düşünceleri ile kontrol etti.
Scheuermann,  beynine yerleştirilen elektrotlar sayesinde  F-35 Lightning II simülatörünü kullandı.

FİZİKSEL ENGELLERİ ORTADAN KALDIRABİLİR

Bu çalışmalarıyla yeni bir kapı açtıklarının altını çizen Prabhakar, bu teknolojinin gelişmesinin insan beyninin vücudun kısıtlamalarından kurtulmasına yardımcı olacağını belirtti.

Prabhakar'a göre, düşünce gücüyle makinaların kontrol edilmesi uzun vadede insan vücuduna yerleştirilen robotik cihazlar sayesinde fiziksel engelleri ortadan kaldıracak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız