Geleceğin Bilgisayar Mühendisleri, 3. inzva Algoritma Kampı’nda buluştu

Türk hacker’ların buluşma noktası olan inzva, daha önce Eylül ve Şubat aylarında düzenlediği algoritma kamplarının kapsamını genişleterek, 28 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında, 84 kişinin katılımıyla Algoritma Yarışması Yaz Kampı’nı Beykoz Kundura’da düzenledi.

Haberler 25.07.2018 - 17:25 Son Güncelleme : 25.07.2018 - 17:33

Ücretsiz olarak düzenlenen ve katılımcıların yeterlilik sınavıyla seçildiği kampa, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile Doğa Koleji, Çapa Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi gibi okullardan öğrenciler katıldı. Kamp, 10 gün boyunca ülkenin dört bir yanından katılımcılara ev sahipliği yaptı. 
  
YAZILIMIN KALBİ ALGORİTMA, UZMANLAR EŞLİĞİNDE ÇALIŞILDI
  
Algoritmayla düşünmenin ve bu doğrultuda veriyi kullanma yetkinliğinin, geleceğinin bilgisayar mühendislerine katma değer sağlayacak kritik bir fonksiyon olarak değerlendiren inzva ekibi, Türkiye’den alanında uzman mühendisler yetişmesine katkıda bulunma hedefiyle kampı düzenledi.

Kamp boyunca öğrenciler gruplar halinde algoritma konusunda eğitimler alıp, yarışmalara katıldılar. atılımcılar Prof. Dr. Gönenç Ercan, Prof. Dr Taylan Cemgil, Dr. Yar. Doç. Barış Akgün, Doç. Tolga Can, Dr. Suzan Üsküdarlı gibi alanında saygın akademisyenlerin yanı sıra, ACM-ICPC dünya finalisti Kevin Atienza ve tecrübeli bilgisayar olimpiyatçılarından eğitim ve danışmanlık alma şansına sahip oldular.  
  
ORGANİZASYONA BEYKOZ KUNDURA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
  
Beykoz Kundura’nın ev sahipliği yaptığı  etkinlikte, öğrenciler aynı zamanda sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler ile tarihi binaları gezme ve yakından tanıma fırsatını elde ettiler. 10 gün boyunca, Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerle tanışma ve sosyalleşme imkanı bulan katılımcılar, sabahları yogayla başladıkları güne eğitimler, soru-cevap seansları ve sosyal aktiviteler ile devam ettiler, akşamları ise Boğaz’a nazır çadırlarda konakladılar. 

Kamp’ın son günü düzenlenen algoritma yarışmasının ödüllerini Arçelik, kamp  boyunca kahveleri Nescafe, enerji içeceklerini Redbull ve suları Bisu sağlarken ve  iletişim  çalışalarına Bundle destek oldu. 
ALGORİTMA KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
  
Kampla başlayan ve yoğun ilgiyle karşılanan bu etkinliğin, Türkiye’de ihtiyaç duyulan Algoritma Topluluğu’nu oluşturmak doğrultusunda ilk adım olduğunu belirten inzva yetkilileri, konuyla ilgili çalışmalara yıl boyunca faaliyet gösterecek Algoritma Akademisi projesi ile devam edeceklerini belirtti. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız