İngiliz ordusu düşmanlarını suyla durduracak

İngiliz ordusu, Belçika'da düzenen NATO tatbikatında mermi yerine suyla çalışan bir silahı test etti.

Haberler ntv.com.tr 15.10.2016 - 12:57

Belçika'daki NNTEX-16L Tatbikatı'na katılan İngiliz askerleri, teröristlere karşı geliştirilen yeni bir silahı denedi. 

2. Dünya Savaşı'nda kullanılan alev püskürtücü silahları andıran yeni teknoloji, ateş yerine suyla düşmanları etkisiz hale getiriyor.

Sırtta taşınan ve toplamda 35 kilogramlık bir teçhizat olarak tasarlanan silah, 10 atış yapabiliyor. Tek bir askerin taşıyabildiği silahla 3 metreden yakın atışlarda, yüksek güce sahip olan su jeti sayesinde ölümcül bir etki yaratıyor. 

3-6 metre arasındaki mesafelerden ise düşmanı düşürerek etkisiz hale getiriyor. Bu yeni silahla sivillere zarar vermeden, düşmanı etkisiz hale getirmek planlanıyor.

Alman, Danimarkalı, Norveçli ve Avusturyalı askerlerin de katıldığı tatbikatta ülkeler son teknoloji ürünü silahlarını denedi.

Lazerler, kinetik ve ses dalgalarının kullanıldığı yeni silahlar da tatbikatta kullanılan teknolojiler arasında yer aldı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız