İnsan yüzünü modelleyen yapay zeka

İngiltere'de bir şirket, insan yüzünün dijital modelini oluşturabilen yapay zeka geliştirdi. Böylece kişiler, Metaverse dünyasına dijital ikizleriyle adım atabilecek. Geliştirilen teknolojinin, moda, oyun, güzellik ve reklam şirketlerinde denenmesi planlanıyor.

Haberler ntv.com.tr 15.08.2022 - 16:06

Londra'daki şirket, bir kişinin yüzünün gerçeğe yakın dijital modelini oluşturabilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Sekiz tablet, yedi telefonla yarım daire biçimli bir düzenek özel tasarlanmış aydınlatma sistemiyle insan yüzünü kaydediyor.

Yazılım, kişinin yüzündeki yansımaları ayrı ayrı analiz ediyor. Gerçeğe en yakın yüzü oluşturabilmek için yansımaları uygun olarak modelliyor.

Oluşturulan dijital ikizlerle, Metaverse evrenine giriş yapılabiliyor. 

Şirket, yakın gelecekte insanın gerçekçi avatarını yapmayı hedefliyor.

Geliştirilen bu teknolojinin moda, oyun, güzellik ve reklam şirketlerinde denenmesi planlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız