Yörüngedeki 2’nci yılını tamamladı

Yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.12.2014 - 13:11

Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2, kutupsal yörüngesinde 2’nci yılını tamamladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, Göktürk-2'nin 18 Aralık 2012'de Çin Halk Cumhuriyeti'nden uzaya gönderildiği anımsatıldı.

"Türkiye'nin uzaydaki gözü ve yüksek çözünürlüklü ilk Milli Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-2'nin, dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 2. yılını 18 Aralık 2014 tarihi itibarıyla tamamladığı" belirtilen bölümde, şunlar kaydedildi:

"İki yıllık süre içerisinde dünyanın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapılarak, yaklaşık 11 milyon kilometrekare genişliğinde bir alan kapsanmıştır. Kapsanan bu alanın yaklaşık 2 milyon kilometrekare kısmı ise Türkiye'dedir. Bu süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen talepler çerçevesinde yaklaşık yarım milyon kilometrekare genişliğindeki görüntü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız