10 kentte yağmura dikkat!

İstanbul, Bursa, Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Konya ve Eskişehir yarın yine şiddetli yağış alacak.

Haberler 08.06.2010 - 12:15

İstanbul ve Marmara’nın doğusunda görülen şiddetli yağış öğle saatlerinde Trakya’ya doğru ilerledi. Bu akşam ve gece yağmur çok zayıf ancak kesilmeyecek. Bir gün daha sağanak yağmur yurdun büyük çoğunluğunda şiddetli olmasa da etkili olacak, perşembeden itibaren ise hava hızla ısınacak.

NTV Meteoroloji servisinin verdiği bilgiye göre, yarın tüm batı ve iç kesimler boyunca sağanak yağmur görülecek ve en kuvvetli yağışı Bursa, Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Konya ve Eskişehir alacak.

İstanbul'a son iki günde metrekareye düşen yağışın miktarı Pendik’te 130, Göztepe’de 100, Kilyos’ta 60 kilogramı geçti. Bu akşam, gece ve yarın sabah yağmur çok hafifleyecek ama bitmiyor, yarın öğleden sonra yine sağanak yağmur çok şiddetli olmasa da yağacak. Hava perşembe günü açacak ve ısınacak. Ankara ve İzmir'de yarın yağmur daha kuvvetli. Bursa da yarın şiddetli yağış alacak. Adana'da ise 3 gün daha sağanak yağmur devam edecek.

Marmara'da bu akşam, gece ve yarın sabah boyunca yağış zayıflayacak. Ancak yarın öğleden sonra ve akşam yine Trakya ve birçok şehirde kuvvetli sağanak yağmur var. Yarın gece yağışlar bölgeyi birden terk edecek ve perşembe gökyüzünde güneş görülecek. Hava sıcaklığı hızla artacak.

İç Anadolu'da yarın sağanak yağmur var ve yarın akşam çok kuvvetli yağacak. Eskişehir, Konya arasında yağış daha şiddetli olabilir. Su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.

Batı Karadeniz'e iki günde 100 kilogram yağış düştü ve yarın da kuvvetli yağmur Karadeniz'de Bolu'dan Ordu'ya kadar olan kesimde devam edecek. Doğu Karadeniz'deki yağmurlar ararlıklarla ve hafif yağacak.

Ege'ye de yağmur yarın öğleden sonra ulaşacak. Yarın akşam yağmurun en kuvvetli yağacağı yerler Denizli, Kütahya ve Afyon arası. Perşembe günü Muğla gibi güneydeki kentler yağış alacak.

Akdeniz genelinde yarın sağanaklar etkisini artıracak. Antalya-Burdur-Kemer arasında daha kuvvetli olacak yağmura dikkat. Güneydoğu ise yağışlardan etkilenmeyen tek bölge, hava güneşli.

Doğu Anadolu da kuvvetli yağışlardan pek etkilenmiyor. Erzurum, Bingöl ve Van arasında hafif yağmur var.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız