16 Mart katliamı protesto edildi

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 yılında meydana gelen ve 7 öğrencinin ölümü, 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı, Beyazıt ve Galatasaray meydanlarında protesto edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.03.2011 - 16:01

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Yerleşkesi girişi ile Eczacılık Fakültesi önünde toplanan Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, CHP İstanbul İl Teşkilatı Gençlik Kolları ve çeşitli öğrenci grupları tarafından pankart ve dövizler açıldı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi adına yapılan açıklamada, olaylarla ilgili açılan davaların defalarca kapatıldığı öne sürülerek, ''Dava 2010 yılında tamamen düşürülmüş ve yargı yolu kapanmıştır. Bu bize göstermektedir ki, katliam her boyutuyla bu ülkenin devrimcilerine yapılan organize bir saldırıdır'' ifadeleri kullanıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi adına yapılan açıklamada da 16 Mart olaylarının unutulmaması gerektiği kaydedilerek ''Sorumlulardan hesap soruluncaya kadar mücadele edeceğiz'' denildi.

Bu arada, Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan CHP İstanbul İl Teşkilatı Gençlik Kolları Başkan İrfan İnanç Yıldız da 16 Mart'ın hem Türk siyaseti, hem de Ortadoğu halkları için önemli bir gün olduğunu belirterek, bu tarihi ''İnsanlığın sustuğu, zalimin konuştuğu bir gün'' olarak tanımladı.

Yıldız, halen failleri ve insanlık suçunu unutturmak isteyen zihniyete karşı omuz omuza durmanın sermaye kölelerini ürküttüğünü öne sürerek, ''Tek amaçları onurlu bir yaşam olan bu devrimci yürekleri acımadan katledenlerin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Gün mücadele, insanlık onurunun yaşatılması ve faşizme karşı mücadele günüdür'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız