170 kişiye Afrin bildirisi soruşturması

Aralarında siyasetçi, aydın ve sanatçıların bulunduğu 170 kişi hakkında, Zeytin Dalı harekatıyla ilgili kaleme alınan mektup nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Haberler ntv.com.tr 25.12.2018 - 08:19

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine başlattığı Zeytin Dalı harekatı ile ilgili milletvekillerine mektup gönderen 170 siyasetçi, aydın ve sanatçı hakkında soruşturma başlatıldı. 

Hüsamettin Cindoruk, Eşref Erdem, Ertuğrul Günay, Fikret Ünlü ve yazar ülfü Livaneli'nin de aralarında bulunduğu 170 kişi hakkında, operasyondan 11 ay sonra başlatılan soruşturmayla ilgili Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, ifadelerin Ankara TEM Şube Müdürlüğü'nde alınmaya başlandığı belirtildi. 

Soruşturma kapsamında şüphelilere bir haber sitesinde yayınlanan haber metni esas alınarak soru sorulması dikkat çekti. Haber metninde yer verilen ancak soruşturma konusu yapılan mektupta olmayan "Savaşı durdurun, PKK ile anlaşın" gibi ifadeler sorgu tutanağına girdi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız