2000 Tekel işçisi 4-C’ye başvurdu

İş sözleşmesi sonlandırılan 8 bin 247 Tekel işçisinden 2 bininin 4-C'den yararlanmak için başvurduğu öğrenildi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.02.2010 - 16:35

Özelleştirme’nin ardından 8 bin 247 Tekel işçisinin iş sözleşmesi sonlandırıldı. Bu işçilerden 2 bininin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesinden yararlanmak için başvurduğu öğrenildi.

Ay sonuna kadar müracaat hakkı olan işçiler bu süreye kadar başvurmazlarsa, işlerini kaybedecekler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta katıldığı bir televizyon programında 4-C konusuyla ilgili olarak, “Şimdi ayda 40 trilyon bunlara ödeme yapıyorsunuz. Kimin hakkını kime veriyorsunuz? Ve biz bunun önüne geçebilmek için yine bir 4-C uygulaması getiriyoruz. Niye? Diyoruz ki hiç olmazsa bunlar dışarda kalmasın. Biz öyle bir adım attık ki, geçici işçi statüsüyle 10 ay, 6 ay mevsimlik işçiler çalışıyordu. 230 bin işçiyi geçici işçi statüsünden kadrolu işçi statüsüne geçirdik” demişti.

Tekel işçileri Ankara’da yaptıkları eylem bu arada devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız