AK Parti’den MHP’ye suç duyurusu

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin, MHP İl Başkanlığı tarafından parti binasına asılan pankarttan dolayı, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 23.07.2010 - 15:15

Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı da olan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin, beraberindeki partililerle, Kars Adliyesi’ne gelerek, pankartta ''Başbakan Erdoğan'ı küçük düşürücü ifadelere yer verildiği ve hakaret içeren bazı cümlelerin bulunduğu'' gerekçesiyle, suç duyurusunda bulundu.

Şahin, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı’na MHP il başkanlığının parti binasına astığı pankarttan dolayı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Şahin, ''Bundan sonraki soruşturma ve dava aşamasını da yakından takip edeceğiz. Bu haksızlığı, bu hukuka aykırı saldırının müeyyidesiz kalmaması için gerekli hukuki yolları tüketeceğiz'' dedi.

Pankartta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin yanında farklı resimlerin de yer aldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu;

''Bu eylemler TCK'nın 125. maddesinde düzenlenen hakaret suçunu ihlal etmekte. Hakaret nedeniyle savcılığa şikayet dilekçesini vermiş bulunmaktayız. Özellikle altındaki ifade çok ağır ve katlanılması mümkün olmayan bir ifadeydi. Şikayetimizin temel kaynakları bunlardır. Biz şüpheli olarak MHP il başkanı ve diğer sorumlular hakkında şikayette bulunduk. Savcılık soruşturma aşamasında konuyla ilgili sorumlular netleşecektir.''

21 Temmuz'da MHP Kars İl Başkanlığı binasına asılan ve Başbakan Erdoğan'ın resminin yer aldığı pankart, ''Başbakan Erdoğan'ı küçük düşürücü ifadelere yer verildiği ve hakaret içeren bazı cümlelerin bulunduğu'' gerekçesiyle polisin müdahalesiyle toplatılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız