Arslan: Allah'tan emir gelmişti

1. Ergenekon davasının 116. duruşmasında Danıştay baskını sanığı Alparslan Arslan'ın sorgusu yapıldı. Arslan, savcının "Danıştay saldırısını neden yaptınız?" sorusunu, "Yukardan Allah'tan emir gelmişti" diye yanıtladı.

Haberler NTV Haber 19.10.2009 - 20:05

Duruşmada, savunma yapmayan Alparslan Arslan ''Danıştay saldırısını neden yaptınız?'' sorusuna , ''Emir gelmişti. Yukarıdan, Allah'tan gelmişti. Rüzgarla gelir, melekle gelir, hal ile gelir, bakışla gelir emir. Başörtüsünü yok sayamazsın. Benim bilgim bu. Bu yasağın altındaki imza size mi ait diye gidip sormadım. Gittim, 'bunu yasaklayamazsınız' dedim'' yanıtını verdi.

Arslan, ''Domuza türban takılarak çizilen karikatürden dolayı Cumhuriyet Gazetesi’nin uyarılması için el bombası atıldığını'' söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan 3 bombayı Süleyman Esen'den 1.5 milyar lira karşılığı aldığını anlatan Alparslan Arslan, 2 bombayı Osman Yıldırım'a verdiğini, birinin ise kendinde kaldığını söyledi. Arslan, ''Atılınca patlamadı. Sonra ben gittim attım, patladı'' diye konuştu.

Arslan, cumhuriyet gazetesinin ardından bir televizyon kanalını kurşunlamayı planlandığını söyledi.

Veli Küçük’ü tanımadığını, Muzaffer Tekin ile olaydan 1 yıl önce tanıştığını, 3-5 defada ofisine gittiğini söyleyen Arslan, "Gitmeden önce müsait olup olmadığını öğrenip giderdim. Kendisiyle siyasi sohbetler yaptık. Vatan, millet sakarya” dedi.

Sanık avukatlarının sorularını yanıtlayan Alparslan Arslan yaklaşık 10 yıl Fettullah Gülen cemaatinin içinde kaldığını söyledi. Arslan, üniversite döneminden önce cemaate ait olan ışık evlerinde kaldığını ve bu evlere daha sonra da sık sık gittiğini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız