Avrupa'nın da derdi korsan film

Avrupa'da 13 ülkede, internet üzerinden korsan film yayımlayan bir şebekeye karşı geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.09.2010 - 18:07

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Jean-Marc Meilleur bugün yaptığı açıklamada, Belçika polisinin dün Europol (AB polis koordinasyon teşkilatı) ve Eurojust (AB yargı koordinasyon teşkilatı) ile düzenlediği ortak ve eşgüdümlü operasyon sonucu 10 kişinin gözaltına alındığını, korsan film seyredilmesini sağlayan ve film sanayisini büyük gelir kaybına uğratan 49 bilgisayar sunucusunun da kapatıldığını söyledi.

Marc Meilleur, operasyonun Belçika, Hollanda, Fransa, İngiltere, İtalya, Norveç, Polonya, İsveç, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Avusturya ve Macaristan'da düzenlendiğini ifade etti.

Meilleur, operasyonun amacının Avrupa'da daha yeni vizyona giren, hatta henüz vizyona girmemiş Felemenkçe film ve televizyon dizilerinin yüzde 80'ini korsan olarak internette yayımlayan şebekenin faaliyetlerine son vermek olduğunu anlattı.

Sözcü, söz konusu şebekenin 13 Avrupa ülkesinde ve 2 yıldan beri faaliyette olduğunu belirtti.

Sözcü Meilleur, şebekenin korsan internet yayımlarının Belçika film sanayisine yılda yaklaşık 30 milyon avro kaybettirdiğini, dünya çapındaki zararın ise 6 milyar avro olduğunu açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız