Başsavcı Cihaner Yargıtay’da yargılanacak

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ''Ergenekon” üye olma suçu kapsamında görülen davanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görülmesine karar verdi.  Cihaner'le ilgili dün internete çeşitli ses kayıtları düşmüştü.

Haberler 28.09.2010 - 13:50

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ''Ergenekon terör örgütüne üye olma'' suçlamasıyla yargılandığı dava ile ''görevi kötüye kullanma'', ''evrakta sahtecilik'' ve ''imar kirliliğine neden olma'' iddialarıyla Yargıtay’da yargılandığı davanın birleştirilmesine karar vermişti.

Bu kararın ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' davası ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ''Ergenekon terör örgütüne üye olma'' suçu kapsamında görülen davanın birleştirilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi yönünde karar almıştı.

Mahkemenin bu kararının ardından Yargıtay 11. Ceza Dairesi, ''aradaki olumlu görev uyuşmazlığının çözümü için'' dosyaların Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na iletilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığa gönderilmesine karar vermişti.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu da bugünkü toplantısında, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ''Ergenekon terör örgütüne üye olma'' suçu kapsamında görülen davanın Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde ''görevi kötüye kullanma'', ''evrakta sahtecilik'' ve ''imar kirliliğine neden olma'' iddialarıyla görülen davayla birleştirilerek Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülmesine karar verdi.

Yargıtay üyelerinin kendi aralarında geçtiği iddia edilen ses kayıtları dün internete düşmüştü ve kayıtlarda Cihaner davası konuşuluyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız