Başsavcı: Gök’ün görev değişimi rutin işlem

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin alınmadığını savunarak, ''Ama rutin bir iş bölümü değişikliği yapıldı'' dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.04.2009 - 12:07

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin alınmadığını belirterek, Adalet Bakanlığı’nın bu konuda talebi olmadığını ifade etti.

Gök'ün yetkilerinin devam ettiğini vurgulayan Özler, şunları kaydetti: ''Başsavcı Vekilimiz Mehmet Doğar ve benim tasarrufumla bir uygulama yapılmıştır. Murat Gök savcımızın, CMK 250 ile olan yetkileri devam etmektedir. Bundan sonra yerine Mehmet Sait Demiröz savcımız soruşturmalara devam edecek.

Gök ise 8 ve 10 Ağır Ceza Mahkemelerinde duruşmalara çıkacaktır. Yetkisinin alınması söz konusu değil, rutin bir görev değişikliğidir.

İş bölümünde bir değişiklik olmuştur. CMK 250 ile yetkili savcı sayımız İzmir'de 6'dır. Bunlardan 2'si duruşmalara çıkar, 4'ü soruşturmaları yürütür.

Burada yapılan da rutin bir uygulama ve iş bölümü değişikliğidir. Başka bir neden yoktur, görülen lüzum üzerine bir değişikliğe gittik.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız