BDP: Belçika'daki baskınlar hukuksuz

PKK liderlerinin gözaltına alınması, Roj TV'nin kapatılması ve BDP temsilciliğinin basılması üzerine BDP Belçika Büyükelçisi'nden randevu istedi.

Haberler NTV Haber 04.03.2010 - 18:41

Belçika'da PKK ve Roj TV ile BDP Brüksel Bürosu'na dönük düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlara Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sert tepki gösterdi.

Yapılanın hukuksuzluk olduğunu savunan Demirtaş, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi'nden konuyla ilgili randevu talep ettiklerini de söyledi.

Demirtaş, şu açıklamayı yaptı:

"Bir partinin siyasi temsilciliğinin basılması açık bir hukuksuzluktur, hakarettir bize. Belçika hükümetinin bu tutumunu kınadığımızı belirtmek istiyorum. Çok dilli, kültürlü yayın yapan bir televizyonun basılması Avrupa hukukuyla da çelişen bir durumdur. Belçika büyükelçisinden konuyla ilgili randevu talep ettik, umarım bize dönecekler."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız