Bir aksilik olmazsa!

Uzay mekiği Discovery'nin bir çok kez ertelenen kalkışı bugün gerçekleşiyor.

Haberler 04.11.2010 - 11:48

Cape Canaveral uzay merkezinden fırlatılması birkaç kez ertlenen uzay mekiği Discovery yeni bir aksilik olmadığı takdirde bu akşam Türkiye saatiyle 21:30'da fırlatılacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yeni bir depolama modülü ve bir 'insansı' robot götürecek olan mekiğin uçuşu kuyruğuna yakın, ikiz yörünge manevra motorlarına yakıt sağlayan boruda sızıntı tespit edilmesi ve sonrasında da elektrik arızası nedeniyle ertelenmişti.

STS-133 kodlu görev ekibini Steven Lindsey, Pilot Eric Boe ile görev uzmanı Alvin Drew, Michael Barratt, Tim Kopra ve Nicole Stott oluşturuyor. Discovery uzay mekiği, 11 günlük bu son görevinin ardından emekliye ayrılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız