Canikli: Erdoğan aday olursa rakibin önemi yok

Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğu yönündeki kararını yorumlayan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Başbakan aday olursa karşısına çıkacak rakibin çok önemi yok” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 15.06.2012 - 16:01

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğu yönündeki kararını değerlendirdi.

Canikli, mahkemenin eski ve yeni kurallara göre karar verdiğini hatırlatarak, “Biri eski kurallara göre seçildiği için eski kuralların bütün olarak uygulanması, diğer görüş ise yeni kuralların uygulanması gerekir. Anayasa mahkemesinin kararı farklı oldu. Burada biri eski birisi yeni kural var. Bu yönüyle dikkat çekici. Gerekçeli kararı görmek lazım. Kararda 7 yıl eski kural, yeniden seçilebilir yeni kural'' dedi.

Kararın sorun yaratmayacağını düşündüğünü belirten Canikli, ''Sıkıntı doğuracağını düşünmüyoruz. Getirirken amacımız, hukuki olarak buna inandığımız ve böyle olması gerektiğine inandığımız için kanun çıktı. Bunun sorun çıkaracağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın aday olması durumunda seçimi kazanacağını savunan Canikli, şöyle konuştu:

“Başbakanımızın 2014 yılındaki cumhurbaşkanı seçiminde adaylık konusunda takdiri olursa, karşısında kimin olup olmadığının çok önemi yok. Başbakanımızın takdiri bu yönde olursa, kamuoyunun, milletimizin şu andaki kanaatini, düşüncesini biliyoruz.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız