CHP'de istifa

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz partisinden istifa etti. Cengiz, dört eski bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonu üyeliğinden de istifa etmişti.

Haberler ntv.com.tr 23.01.2015 - 16:45

İlişkili Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçesinde, CHP üyeliğinden istifa ettiğini kaydetti.

CHP'NİN VEKİL SAYISI BİR EKSİLDİ

İstifa sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 127'den 126'ya düşmüş oldu.

ERCAN CENGİZ KİMDİR?

Ercan Cengiz, 7 Haziran 1957'de Erzurum Aşkale'de doğdu. Savcı olan Cengiz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Çeşitli yerlerde Cumhuriyet Savcılığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Son olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu.

DÖRT ESKİ BAKAN İÇİN KURULAN KOMİSYONDAN DA İSTİFA ETMİŞTİ

Cengiz, AK Partili komisyon üyeleriyle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Rıza Sarraf ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'i dinlemişti.

Komisyonun diğer CHP'li üyeleri ise bu dinlemelerin kendilerinden habersiz yapıldığını belirterek Cengiz'e tepki göstermişti.

Ercan Cengiz bunun üzerine komisyondan ayrılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız