CHP’nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu

CHP İstanbul’da büyükşehir belediye başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu gösterecek.

Haberler 23.01.2009 - 11:05

İSTANBUL - Kılıçdaroğlu’nun ismi son dönemde ortaya attığı iddialar, yolsuzluk dosyaları ve Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek’le yaptığı ekran tartışmalarıyla öne çıkmıştı. 
Haberin devamı 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının bugün saat 11.00’de CHP Genel Başkanı Baykal tarafından açıklanacağı öğrenildi. NTV yayınına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun isminin henüz resmen açıklanmadığını belirterek “Ben yarın sayın genel başkanın isteğiyle Ankara’ya gideceğim. Eğer Kılıçdaroğlu aday ise tüm gücümle kendisine destek veririm. Ben görev adamıyım. bizim aramızda bir yarış olmaz. Adaylık sürecinde her aşamada Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında olurum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Ercan Karakaş da NTV yayınında şunları söyledi:

“Parti Yürütme Kurulu kararı buysa ben Kemal Bey’e başarılar diliyorum. Bizler de partililer olarak elimizden gelen katkıyı yapacağız. Partimiz bu seçimde ön seçim yapmadı. Çeşitli şekillerde İstanbul’da kamuoyunun nabzı tutuldu. Kanat önderlerinin fikri alındı. Kararı Merkez Yürütme Kurulu verdi. Aday belirlemede katılımcı demokratik yöntem daha iyi olurdu ama burada yine bir ölçüde kamuoyunun görüşleri alındı. Kılıçdaroğlu yolsuzlukların üzerine gidişiyle, kamuoyunun önündeki bir isimdi. Hayırlı olsun diyoruz. Katkı yapacağız.”

ÖZYÜREK: CİDDİ ARAŞTIRMALAR YAPTIK
CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, “Hem CHP’lilerin hem de İstanbulluların çok beğeneceği, gönül huzuruyla oy vereceği bir adayı belirledik” dedi.

Özyürek, aday belirlemede Genel Merkez’in çok ciddi araştırmalar yaptığını kaydetti. Özyürek, şöyle konuştu:

“Hem resmen adaylık başvurusunda bulunan Ercan Karakaş, Ali Özcan, Çetin Gümüşoğlu’nun seçim şansları araştırıldı hem kamuoyunda aday olması yönünde eğilim ifade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş ve Gürsel Tekin ile ilgili araştırma yapıldı. Örgütün eğilimleri ölçüldü ve değerlendirildi. Çeşitli araştırma kuruluşlarına kamuoyu araştırmaları yaptırıldı. Bütün bunların değerlendirilmesi sonucunda öne çıkan adayımızı belirledik. Yarın (bugün) resmen açıklanacak. İstedik ki İstanbulluların önüne İstanbul’u AKP belediyesinden kurtaracak bir adayla çıkalım. Onun için çalışmalar, değerlendirmeler uzun sürdü. Hem CHP’lilerin hem de İstanbulluların çok beğeneceği, gönül huzuruyla oy vereceği bir adayı belirledik.”

Özyürek, bazı çevrelerin aday belirlemede ön seçim yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunduklarını ifade ederek, ancak Genel Merkez’in ön seçimden daha kapsamlı araştırma ve değerlendirmeler sonucunda aday belirlediğini söyledi.

Bu arada CHP Aydın’da da Aydın milletvekili Özlem Çerçioğlu’nu aday gösterdi. Böylece CHP’nin kadın belediye başkan aday sayısı 5’e yükseldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız