CHP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu

AK Parti ve MHP'nin ardından CHP de Meclis Başkan adayını açıkladı: Ankara milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan.

Haberler ntv.com.tr 20.11.2015 - 12:17 Son Güncelleme : 20.11.2015 - 15:04

CHP'de, Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan (58) Meclis Başkanlığı yarışına katılacak.

Meclis Başkanlığı için seçim pazar günü yapılacak. İlk iki turda 367 oy gerekiyor. Bu sayıya ulaşılamazsa 3. turda 276 oy alan, Meclis'in yeni başkanı olacak.

AK Parti'den İsmail Kahraman adaylık başvurusunu ilk yapan isim oldu. MHP'den ise Yusuf Halaçoğlu aday olacak.

GÜLSÜN BİLGEHAN KİMDİR?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu olan Gülsün Bilgehan, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi ve 2002 yılında CHP Ankara Milletvekili seçildi. Bu dönemde, Türkiye’nin kurucu üyelerinden olduğu Avrupa Konseyi’nde görev aldı.

Avrupa Konseyi’nin parlamentosunda Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi "Üstün Hizmet Madalyası", Fransa Devleti tarafından verilen "Onur Nişanı" sahibidir.

2011 yılında yeniden CHP Ankara Milletvekili oldu. Bu dönemde AKPM Sosyalist Kadın Çalışma Grubu Başkanlığını yürüttü.

7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, CHP’den Ankara Milletvekilliğine yeniden seçildi. CHP Parti Meclisi üyeliğini sürdürmektedir.

Fransızca ve İngilizce bilen Bilgehan, evli ve 3 çocuk annesidir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız