Devlet bulursa koruyacak

İstanbul'da mendilci çocuklar tarafından işkenceye uğrayan Bedrettin'in kardeşlerini korumak için harekete geçen yetkililer, 3 çocuğu bir türlü bulamıyor.

Haberler 12.01.2010 - 21:02

İstanbul'da 5 yaşındaki Bedrettin’nin mendil satan 4 çocuk tarafından darp edilmesinin ardından, Bedrettin ve üç kardeşinin koruma altına alınmasına karar verilmişti.

Kararın ardından harekete geçen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Bedrettin’in ailesinin yaşadığı Adana'nın Turgutlu köyüne gitti. Ancak yetkililer çocukları köyde bulamadı.

SHÇEK Adana İl l Müdürü Fazlı Doğanç, çocukları okul ve evlerinde bulamadıklarını belirterek, “Aramalarımız sürüyor'' dedi.

Doğanç, çocukların yakınları tarafından köye giden güvenlik birimleri ve sosyal hizmet uzmanlarından ''kaçırılmış olabileceğini'' belirtti.

‘DİLENCİ KÖYÜ’NE TEPKİ
Bu arada, Kozan'a yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Turgutlu'nun ''dilenciler köyü'' olarak tanınması, tepkilere neden oluyor.

Köyün 30 yıllık muhtar azası ve Bedrettin'in akrabası Hacı Karadurak, basında çıkan haberlerin kendilerini yaraladığını, köylerinin adının hep dilencilikle anılmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Karadurak, bin 239 olan nüfusun yüzde 90'ının halen köyde yaşadığını, başta İstanbul olmak üzere başka illere çalışmaya gidenlerin ne iş yaptıklarını bilmediklerini belirterek, ''Köyden İstanbul'a her gideni dilencilik yapıyor sanıyorlar'' dedi.

ÖZGAN: İÇLERİNDE TEMİZ İNSANLAR DA VAR
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da ilçenin adının öne çıkarılarak dilencilikle bir arada kullanılmasının Kozan halkını derinden üzdüğününü söyledi.

Özgan, “Turgutlu köylüleri, Osmanlı'nın son dönemlerinde Tunus'tan bölgeye gelip, Toros Dağları'nın uzantısındaki Andıl Dağı eteklerinde bulunan Turgutlu köyüne yerleşmişlerdir. İçlerinde normal yollardan çalışan, eğitimli, iş adamı, memur ve fakülte bitirmiş, çok temiz insanlar da var. Bu yüzden bir genelleme yapmak çok yanlış olur” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız