Diyanet'ten namaz polemiği için açıklama

Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT'de sarf ettiği "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır" sözleriyle ilgili hem Diyanet'ten hem de hükümetten açıklama geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.06.2016 - 16:05 Son Güncelleme : 13.06.2016 - 16:13

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliğince, TRT'de iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullanılan ifadelere ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın iftar öncesi yayınlanan bir televizyon kanalında kullandığı ifadelerin ardından, kuruma gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu bildirilerek şunlar kaydedildi:

"Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz."

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Konu, Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye de soruldu. Canikli, şunları söyledi:

"Eğer zaten suç konusu teşkil ediyorsa gerekli soruşturmalar, kovuşturmalar yargı mercileri tarafından, mahkemelerimiz tarafından yapılır. Bunun önünde bir engel yok. Hükümet olarak, Bakanlar Kurulu olarak bir adım atmamız, bir müdahalede bulunmamız söz konusu değil. Zaten suç ise gereken yapılır. Onun bir cezayı gerektiren bir eylem ya da söz olup olmadığının takdiri bize ait değil onu biz söylemeyiz. Şahsımıza ait bir değerlendirme farklı algılanabilir. Yargı süreci başlamıştır muhtemelen bilemiyorum, suç olarak telakki ediliyorsa savcılar zaten gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün burada açıklanması farklı algılara, anlamlara yol açabilir."

MUSTAFA AŞKAR NE SÖYLEMİŞTİ?

Prof. Dr. Mustafa Aşkar, TRT'de katıldığı iftar programında "Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır" ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız