Dolmabahçe’de önemli konuk

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki ofisinde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping'i kabul etti.

Haberler NTV Haber 21.02.2012 - 18:36

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping, Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde Başbakan Erdoğan’la görüştü.

Ekonomik konuların ön plana çıktığı görüşmede Xi Jinping, Erdoğan'ı Çin'e davet etti.

58 şirketin üst düzey yetkilileri ve CEO'larıyla Türkiye'ye gelen Xi Jinping, Çin ile Türkiye arasındaki iş birliklerine verdiği öneme değindi.

Görüşmede bu iş birliklerinin daha da yoğunlaştırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

ÇİN'E DAVET
Görüşmede Xi Jinping, Başbakan Erdoğan'ı Çin'e davet etti. Erdoğan da bu davet üzerine önümüzdeki aylarda Çin'e gidebileceğini ifade etti.

ERDOĞAN KAPIDA KARŞILADI
Görüşme saat 18:00'de başladı. Görüşmeye yaklaşık 10 araçlık bir konvoyla, yoğun güvenlik önlemleri altında gelen Cinping’i Başbakan Erdoğan ofisin kapısında karşıladı.

İSTANBUL ÖNCESİ ANKARA
Çin yönetiminin iki numarası Xi Jinping İstanbul öncesi Başkentteydi. Gelecek yıl Çin Devlet Başkanı olması beklenen Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Ankara'da, ziyaret nedeniyle, yumurtalı bir protesto eylemi yapıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız