Dünyayı sarsan belgesel CNBC-e’de

Dünya Çevre Günü’nde dünya ile aynı günde NTV’de yayınlanan ve büyük ilgi gören, görüntüleriyle izleyen herkesi sarsan yeşil belgesel “YUVA” (Home), bu akşam  CNBC-e’de...

Haberler 23.07.2009 - 15:40

Çekimleri 3 yıl süren “Yuva” belgelinde, gökyüzünde devri-i alemle dünyanın nasıl değiştiğine tanık olacaksınız. 54 ülkede, havadan çekilen görüntülerle inanılmaz bir görsel mesaj sunan belgeselin yönetmenliğini Yann Arthus-Berntrand üstlenirken dağıtımını Luc Besson sağlıyor. Bu görsel şölenin anlatıcılığını ABD’li yıldız Glenn Close üstleniyor.

“Karamsar Olmak için Artık Çok Geç!”

Gezegenimizin geleceğini kurtarmak için hala geç değil. Ancak YUVA’nın (Home) alanında birbirinden deneyimli isimlerden oluşan ekibinin de söylediği gibi, karamsar olmak için artık çok geç!

İnsanlık geçtiğimiz birkaç kısa on yılda, gezegenin yaklaşık dört milyon yıl süren evrimle kurulan dengesini altüst etti. Ödenecek bedel ağır, ama artık karamsar olmak için çok geç: İnsanlığın bu gidişatı tersine çevirmesi, Dünya’nın zenginliklerini yağmaladığının farkına varması ve tüketim kalıplarını değiştirmesi için hemen hemen 10 yılı var.

Hepsi Havadan Çekilmiş Eşsiz Görüntüler...

Yann Arthus-Bertrand bu filmle, 54 ülkeden, hepsi havadan çekilmiş eşsiz görüntüleri bize sunarak, kendi şüphelerini ve endişelerini bizimle paylaşıp, hep birlikte yeniden inşa etmek zorunda olduğumuz büyük yapının temel taşını koyuyor.

Amaç: Gezegenimize Sorumluluklarımızı Hatırlatmak!

Yönetmen YANN ARTHUS-BERTRAND’ın, dağıtımcı LUC BESSON’un, filmin resmi sponsoru PPR’ın icra ve yönetim kurulu başkanı FRANÇOIS-HENRI PINAULT’nun amacı, olası en geniş izleyici kitlesine ulaşmak ve hepimizi gezegenimize karşı bireysel ve müşterek sorumluluklarımız olduğuna ikna etmek.

http://www.cnbce.com/

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız