Ekrem Dumanlı'ya tutuklama kararı

Zaman gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında, "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkartıldı.

Haberler NTV Haber 12.11.2015 - 09:26

Ekrem Dumanlı

‘Selam Tevhid’ soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Zaman gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklama kararı çıkaltıldı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak, Ekrem Dumanlı hakkında "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkarılmasını talep etti.

Hakimlik de, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgüt kurmak veya yönetmek" tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VARDI

Ekrem Dumanlı geçen yıl 14 Aralık'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle gönderildiği mahkemece, yurtdışı çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Aynı operasyonda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız