Emniyet müdürü, tarihi eser kaçakçılığından tutuklandı

Zonguldak'ta düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınan, aralarında Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'ın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.12.2018 - 09:48

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 21 Aralık'ta tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorguları tamamlandı.

Cumhuriyet savcısına yaklaşık 14 saat ifade veren şüphelilerden 70 yaşındaki N.A. sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Ersan S. Tayfun A., Mehmet Sait K, Cengiz İ. ve Halil T. tutuklandı.

Diğer şüpheliler Ö.S., L.K., E.Ç. ve H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zonguldak KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Aralık'ta Çaycuma ilçesinde bazı kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisi üzerine operasyon düzenlemiş, aralarında Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'ın da olduğu 11 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, Helenistik, Roma, Yunan, Bizans ve İslami dönemlere ait sikke, heykel figürü, heykelcik, obje, pişmiş toprak kap, kolye ve yüzük gibi tarihi eserlerin bulunmuş, el konulan eserlerin Ereğli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız