Erdoğan: Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ünlü isimlerle yaptığı sınır karakolu ziyaretini değerlendirdi. Askerler için "Hepsi maşallah dimdik ve en ufak bir soru işareti yok" diyen Erdoğan, "Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Haberler ntv.com.tr 02.04.2018 - 13:10 Son Güncelleme : 02.04.2018 - 17:02

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Buraya gelirken son rakamı aldım, Afrin'de 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Akşam Afrin'deydik. En uç noktadaydık, sınırdaydık. Sanatçılarımızla askerlerimizle içiçe olduk. Oraya da bir gece ansızın gelebiliriz dedik, öyle gittik. Davulla zurnayla gitmedik. Orada askerimizle güzel bir buluşmamız oldu. Hepsi maşallah dimdik ve en ufak bir soru işareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemenin hazırlığı içindeler. Ve yeni hedefleri de sürekli olarak her an duyabilirsiniz.

"KİMSEDEN İCAZET BEKLEMİYORUZ"

Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. İşte ne oldu? Suriye'ye kaçtılar, Afrin'e kaçtılar, Sincar'a kaçtılar. Dedik ki Bağdat yönetimine, özellikle söyledik, 'Siz halledecekseniz halledin, yoksa biz gelip Sincar'da PKK'yı hallederiz.' Bütün bunlar için kimseden icazet beklemiyor, kimsenin de gözüne bakmıyoruz."

"İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE HENÜZ ULAŞAMADIK"

Eğitim sistemimizden beklentimiz çocuklarımızı hayırlı birer evlat olarak yetiştirmesidir. Elde ettiğimiz başarılar önemlidir fakat buna rağmen eğitim ve kültür konusunda tam istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadığımıza inanıyorum. Milletimizin evlatlarına iyi bir eğitim-öğretim vermek için yaptığı fedakarlığın büyüklüğü karşısında bulunduğumuz yer olmamız gereken yer değildir.

Eğitim ve kültür konusunda tam istediğimiz noktaya henüz ulaşamadığımıza inanıyorum. Tamamen sınav kazanmaya odaklanmış bir sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. İşte bu TEOG meselesini bundan dolayı kaldıralım dedik. Biz TEOG'la okumadık. Bu yükleri şöyle bir kenara bırakalım. Sınav amaç değil araçtır. Çocuklarımıza öğrendikleri bilgiyle kendilerine ailelerine insanlığa nasıl faydalı olmaları gerektiğini aşılamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretimin altyapısında gerçekleştirdiğimiz devrimi içeriğinde de hayata geçireceğiz. Tarihini hiç bilmeyen veya yanlış bilen, kültürünün zenginliğinden bihaber, medeniyetinin ışığından nasibini almamış bir gencimizi geleceğimizin teminatı olarak göremeyiz.

"BU ZİHNİYET SORGULANMALI"

Her kim ki sizi ülkenize milletinize, devletinize karşı kışkırtıyorsa onlardan uzak durun. Bir milletvekili uluslararası yatırımcıyı davet etmemize 'Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok' diye yanıt verdi. Böyle bir zihniyetin sorgulamasını da yapmamız gerekiyor. Biz bunlara "mankurt" diyoruz. Mankurt beyni iğdiş edildiği için kendi toplumunu, ailesini düşman gören kişi demektir. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin aleyhine çalışanlar da mankurttur. Nerede bunun genel başkanı, neden sen ne diyorsun demiyor? Tam aksine cepheye sürüyor. Bunlar kimi zaman öğrenci kılığına girip şehitlerimizin anılmasını engellemeye kalkar. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe, güçlendikçe karşımıza çıkan sorunların mahiyeti ve çapı da ona göre değişiyor, işimiz kolay değil, nerelerden nerelere geldik." 

"OKUL BAHÇELERİNİN ALTINA OTOPARK YAPALIM"

"Okullarımızın bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Bu yapacağımız otoparklarla hem mahallenin araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmiş olsunlar. Biliyorsunuz bir defa park için belediyeler ruhsat verirken ücret alıyor. Çünkü inşa edilen apartmanın altına otoparkın yapılması lazım. Hiçbir apartmanın altına böyle bir otopark olur mu? Neredeyse hiç yoktur. Sokağın içine bir, iki sıra araçlar park ediyor. Allah göstermesin bir yangında vesaire oralardan girmek çıkmak çok zor. Şimdi okullarımızın altında bu olursa hem bir okul için gelir kaynağı olur, okulun masrafları için bunların kullanılma durumu olur. Bir de hırsız, arsız, şu, bu filan diye de bir endişeye araç sahipleri kapılmaz." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız