Erzurum’a yeni savcılar atandı

HSYK Erzurum'da yetkileri kaldırılan savcılar yerine özel yetkili üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Haberler 18.02.2010 - 12:43

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, HSYK'nın toplantısının sona ermesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurul toplantısında, Erzurum'da özel yetkili üç Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirilmesi kararı alındığını bildiren Kahraman, ''Erzurum'da boş bulunan CMK ile yetkili çalışacak Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımız ve Cumhuriyet Başsavcıvekili arkadaşımız görevlendirildi'' dedi.

Kahraman, Cumhuriyet Savcılarının kimler olduğuna ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

''Başsavcıvekili olarak Taner Aksakal Bey, CMK 250'de görevlendirilen Başsavcıvekili oldu. Erzurum'da çalışan arkadaşlardan 2 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız daha görevlendirildi.

Bir de Bakanlığımızın dünkü kararın yeniden gözden geçirilmesi ve kaldırılması yönündeki talebimizi gündeme getirdik. Bu konu da görüşüldü ancak bizim bu talebimiz kabul edilmedi.''

Kahraman, ''İsimlere itirazınız oldu mu?'' sorusuna, ''Hayır'' karşılığını verdi.

''İçeride tartışma yaşandı mı?'' sorusu üzerine ise ''Hayır. Normal gündemimizi yaptık'' karşılığını verdi.

HSYK kararına göre, Erzurum savcılarından Taner Aksakal özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirilirken, aynı ilde görevli savcılar Mehmet Ali Kurt ile Ender Karadeniz ise özel yetkili özel savcı oldular.

Taner Aksakal daha önce adını ÖSS’de başkalarının yerine sınava girdiği ileri sürülen Şanlıurfa merkezli bir grup hakkında yürütülen soruşturmada duyurmuştu.

Aksakal dava sırasında, eski ve yeni TCK'da kopya çekmeyi suç sayan bir madde bulunmadığı yönündeki bir açıklama yaparak dikkat çekmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız