Faizlerdeki düşüş piyasayı hareketlendirdi

Faizler düştü satış patladı Vatandaşın konut alırken başvurduğu en önemli kaynak olan kredilerin faizlerinde az da olsa yaşanan düşüşler hemen etkisini gösterdi.

Haberler 01.03.2012 - 12:01

Konut alımında en önemli enstrüman olan kredilerde 2011 sonuna doğru yükselen faizlerden olumsuz etkilenen konut şansları, son günlerdeki faiz düşüşleriyle birlikte yüzde 20 artış gösterdi.

Bu artışın en belirgin yansıması ise değerleme alanında yaşandı. Konut alırken artık çoğunlukla kredi kullanıldığını ifade eden TSKB Gayrimenkul Değerleme (GD) Genel Müdürü Işıl Dinçer de, son dönemde düşen kredi faizleriyle birlikte kendilerine gelen talebin yüzde 20 oranında arttığını söyledi. Konut kredisi kullandıran tüm bankalarla çalıştıklarını ve talebin bu nedenle piyasanın genelini yansıtabileceğini vurgulayan Dinçer, "Kredilerin düşmesiyle talep arttı, bu da satışların artması anlamına gelecek. Bu piyasayı canlandıracak" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız