Fetullah Gülen'in kuzeni gözaltına alındı

İzmir'de faaliyet gösteren bir şirkete yönelik operasyonda, aralarında Fetullah Gülen'in kuzeni Feride Gülen'in de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.11.2016 - 17:04 Son Güncelleme : 16.11.2016 - 17:39

İzmir'de faaliyet gösteren insan kaynakları ve temizlik şirketi yöneticileri ile çalışanlarının FETÖ üyesi oldukları, terör örgütü PKK'ya destek verdikleri bilgisi üzerine operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda şirket yöneticisi Erhan K, şirket çalışanları ile Torbalı'da ikamet eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in kuzeni Feride Gülen ile 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

Gözaltına alınan şirket yöneticisi ve bazı çalışanlarının, bu yılın ilk aylarında Güneydoğu'daki birçok il ve ilçede güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonları engellemek amacıyla oluşturulan "Beyaz İnisiyatif Platformu"nun yöneticisi oldukları öne sürüldü.

Öte yandan, operasyon kapsamında Feride Gülen'in kardeşi Münise Gülen'in arandığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız